ТОП 8 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ДОБРО УТРО

ТОП 8 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ДОБРО УТРО

Ако ви е трудно да ставате сутрин, вероятно ще ви е от полза да добавите ароматерапията в сутрешната си рутина. Подобно на етеричните масла за подпомагане на съня, има налични етерични масла, които могат да ви осигурят енергия за остатъка от деня. Така че, оставете следващата чаша кафе и опитайте някои от най-добрите етерични масла, които да ви събудят и да ви подготвят за деня, както може да го направи и персоналния дифузер FRESH MONQ.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН

Етеричното масло от лимон е особено ефективно за насърчаване на концентрацията, в допълнение към осигуряването на релаксация за хора, които се борят със стрес или тревожност. Освен това осигурява значително стимулиране на имунната система, което може да бъде полезно за хора, които често се разболяват.

 

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДРУГ ЦИТРУСОВ ПЛОД (ПОРТОКАЛ, ГРЕЙПФРУТ)

Като цяло, цитрусовите плодове са добър вариант за утринна свежест, защото имат способността да засилват естественото производство на серотонин в тялото – хормон, предназначен да помогне за повишаване на настроението и да ви накара да се чувствате по-щастливи. Заедно с това, серотонинът може да играе критична роля за подпомагане минимизирането на нивата на хормона на стреса в тялото.

Доказано е също така, че е ефективен за стимулиране на ума. Всъщност, проучване, проведено върху група пациенти с Алцхаймер, установи че смесите от етерични масла от цитрусови плодове, включително етерични масла от лимон и портокал, помагат за подобряване на цялостната когнитивна функция. *виж статията

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МЕНТА

Ментата е освежаващ аромат, който може да осигури значителни ползи, когато бъде включен в сутрешната ви рутина. Това популярно масло може да осигури редица предимства за повишаване на сутрешната производителност, включително подобряване на фокуса и концентрацията.

Всъщност проучване от 2008 г. заключава, че аромата на етерично масло от мента води до значителни подобрения в паметта и нивата на бдителност при участниците. *виж статията

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОЗМАРИН

Етеричното масло от розмарин може да ви е от полза, след кат има способността да повиши притока на кръв към мозъка ви. Това е преди всичко, защото маслото от розмарин съдържа цинеол. Известно е, че цинеолът има положителен ефект върху притока на кръв към мозъка. Това ще ви помогне да бъдете по-внимателни и концентрирани. *виж статията

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МАЩЕРКА

Мащерката е друго масло, което може да осигури значителен тласък сутрин. Не само осигурява правилна подкрепа на имунната ви система, но също така е доказано, че подобрява настроението. Освен това е доказано, че облекчава стреса, оставяйки ви готови да поемете деня спокойни и енергични.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК

Босилекът е естествено енергизиращ и стимулиращ. Всъщност, той действа чрез стимулиране на надбъбречните жлези, което може да помогне на хора, които страдат от мозъчна мъгла (объркване, забрава и липса на фокус и липса на ясноста) сутрин.

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ

Когато е включено в сутрешната ви рутина, етеричното масло от джинджифил може да направи всичко – от стимулиране на ума до намаляване на умората като цяло. Това го прави чудесен вариант за повишаване на енергията сутрин.

 

 

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КЕДРОВО ДЪРВО

Етеричното масло от кедрово дърво е особено полезно за облекчаване на тревожността и стреса, които може да изпитате точно когато се събудите, при натоварен период. Заедно с това, може да помогне за насърчаване на освобождаването на серотонин, което води до цялостно повишаване на настроението.

 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Като цяло има много различни етерични масла, които можете да включите в сутрешната си рутина. Ако искате да подобрите енергийните си нива, настроение и обща производителност, има масла за това. Използвайки тези етерични масла като част от ежедневната си рутина, можете да извлечете всички ползи за здравето, които те добавят към вашите сутрини.

Използвайте етеричните масла, споменати по-горе, чрез дифузиране или локално, чрез различни ароматерапевтични методи. Освен това, използвайте поотделно или смесете заедно за допълнителни ползи. Когато сте забързани и нямате много време на разположение да се освежите вкъщи, ви препоръчваме да използвате персоналните дифузери със специално-подбрани смеси от етерични масла, създадени от MONQ за ободряване и дневна свежест – VIBRANT, FRESH, HAPPY. Te ще ви помогнат да се концентрирате и почувствате свежи сутрин.

 

Този материал е публикуван в Блог. Запазете линка.
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за бисквитките.