Предимства на персоналната Ароматерапия!

Чудите се дали вдишването от персоналния дифузер МОНК, е по-добрия избор от стандартното дифузиране на етерични масла в стаята?

Е, ние със сигурност мислим, че е така!

Ползите от персоналните дифузери МОНК, се простират отвъд познатата ароматерапия.

Има много причини, които ще ви накарат, да изберете персоналния дифузер МОНК, пред стандартните настолни/стайни дифузери! 

1. Удобство

Една от тях е свързана с удобството! Можете да вземете вашия аромадифузер навсякъде и да го използвате – в колата, в офиса, вкъщи, в парка, на обяд, на разходка и т.н. 

2. Индивидуалност

Всеки един от нас има любими и не толкова любими етерични масла!

С персоналния дифузер МОНК, ароматерапията се превръща в лично изживяване, без да засягате околните! Представете си, че се намирате в едно помещение с още няколко човека, ако използвате стандартен настолен дифузер, то всички ще усещате аромата на едни и същи етерични масла. А, сега си представете, че всеки един от вас има свой персонален дифузер МОНК и вдишва тези масла, които обича и от които има нужда в момента!

3. “Правилна ароматерапия”

Ароматерапията “работи правилно”, когато терпените /активните съставки на етеричните масла/ стимулират нервите в обонятелната луковица. Те активират лимбичната система и достигат директно до мозъка. Когато използвате МОНК, вие вдишвате през устата и издишвате през носа, така терпените стимулират директно обонятелната луковица и ефектът от ароматерапията е най-благоприятен! 

4. Максимални ползи

Ако поставите няколко капки етерично масло от бергамот или иланг-иланг в настолен дифузер, то терпените, ще се разпръснат в цялата стая, а вие ще вдишате минимално количество от тях, както и вашето семейство, близки и приятели. Голяма част от молекулите обаче просто ще се разпръснат в атмосферата! С персоналния дифузер MONQ етеричните масла, се вдишват само от вас!

5. Еcо-friendly

От тази гледна точка, персоналните дифузери са ненадминати! За да се събере една бутилка с концентрирано чисто етерично масло, което да капнете в стандартния дифузер са необходими изключително големи количества изходна суровина /представете си декари с лавандула/! Ето защо и цената им е висока! За персоналните дифузери MONQ, e необходимо много по-малко количество етерично масло, тоест по-малко количество растения, а ползите от използването на устройството са невероятни!

6. Сетивна адаптация

Звучи сложно, но всъщност е толкова просто! Сетивата ни усещат всичко, случващо се около нас – допир, шум, промяна на температурата, промяна на картината, аромат и т.н.. В началото промяната е осезаема, но в последствие сетивата се адаптират и свикват с новите условия. 

Представете си, че слагате няколко капки лавандула в дифузер. Първоначално, влизайки в стаята, ще усещате невероятния аромат от монотерпените, съдържащи се в лавандуловото масло. След известно време, обонянието ви ще се адаптира към аромата и ще спрете да го усещате. Проста физиология – при наличие на постоянен стимул, тялото спира да го забелязва.  

С персоналния дифузер MONQ, вие сами решавате, кога да вдишате етеричните масла. Обонянието не е подложено на постоянен стимул и изживяването е гарантирано! Ето защо препоръчваме две-три вдишвания, два-три пъти дневно или колкото вие имате необходимост. Всяко вдишване ще е за пръв път и вашата обонятелна система и мозък ще усетят прилива на активни молекули от етеричните масла. Този метод на практикуване на ароматерапията е доста по-ефективен от всички други!

Този материал е публикуван в Блог. Запазете линка.
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за бисквитките.