Почувствайте енергия с Fresh MONQ

Почувствайте забавление и енергия с един от най-новите блендове на MONQ – Fresh! Той е един от трите дифузери, част от линията Feel Fun. Fresh e с ментов аромат и ще ви донесе чувство на хлад, веселие и положителна енергия!

Fresh е бленд, комбиниращ мента, земни подправки и цитрусови нотки, предназначени да прочистят небцето и тялото, като същевременно осигуряват ревитализираща енергия.

Основни съставки във Fresh

Етерично масло от Джинджифил

Етеричното масло от джинджифил се извлича от корена на растението от семейство Zingiberaceae (Джинджифилови) и датира от древната китайска народна медицина. Днес джинджифилът се използва широко в кулинарията, поради своя силен вкус. Мнозина използват етеричното масло и поради неговите ползи за здравето, като най-често се прилага за подпомагане на храносмилането. Пикантният му аромат е лесно разпознаваем и успокоява стомаха, често се препоръчва и за облекчаване на гаденето. Освен това етеричното масло от джинджифил се използва и за поддържане здравето на дихателната система, намаляване възпалението, облекчаване на безпокойството и поддържане функцията на имунната система.

Етерично масло от Лимон

Използвали ли сте някога лимон, като естествен дезинфектант? Този цитрус, често се използва като естествен почистващ агент в дома или за добавяне на полезни съставки в чашата с вода. Той обаче може да се похвали с много повече от дезинфектиращи и ароматизиращи свойства!

Може да се използва локално, ароматно и вътрешно, за да осигури широк спектър от ползи за здравето. Етеричното масло се извлича от лимоновите кори чрез метода студено пресоване. Полученото масло има силен, свеж цитрусов аромат с жълто-зелен цвят.

Доказано, етеричното масло от лимон, поддържа функцията на имунната система, облекчава стреса, намалява гаденето и подобрява здравето на устната кухина и косата.

Етерично масло от Лютива Мента

Лютивата мента е едно от най-универсалните етерични масла, използва се от хиляди години за подправяне на ястия и напитки, облекчаване на болки, прочистване на ума и подобряване паметта и фокуса. Всъщност ментата е една от най-старите билки, позната на човечеството, която се използва, като естествен лечебен агент.

Основната активна съставка в ментовото етерично масло е ментолът (цикличен монотерпен). Той придава вкуса, аромата и мощните охлаждащи свойства на ментата, освен това на него се дължат антимикробните, противовъзпалителните и карминативните (облекчаващи газовете) ползи.

В допълнение към тези свойства е доказано, че ментовото етерично масло облекчава мускулното напрежение, отпушва синусите и намалява болката при главоболие.

За финал…

Fresh е част от новата Feel Fun Collection, заедно с още два персонални дифузера – Bright и Joy! Те са създадени за да предизвикват забавление и вълнение. За цялостно изживяване опитайте цялата страхотна серия!

Този материал е публикуван в Блог. Запазете линка.
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за бисквитките.