Персоналните дифузери за ароматерапия MONQ са вече в България!

Първите по рода си персонални дифузери за ароматерапия, създадени от Американската компания за уелнес продукти MONQ, са вече и в България. Какво всъщност представлява персоналният аромадифузер? Това е устройство, наподобяващо писалка, което е заредено с комбинация от 80% растителен глицерин (извлечен от кокосови орехи) и 20% бленд от етерични масла. Устройството се използва, като се вдишва през устата и издишва през носа.

Персоналните дифузери MONQ са създадени през 2015 г. от д-р Ерик Фишмън, който патентова иновативната технология, чиято единствена цел е подобряване на качеството на живот на хората. Съчетавайки античното с модерното, това е 100% здравословен уред, с патентована технология. Благодарение на MONQ можем да се насладим на ароматерапията навсякъде и по всяко време.

Персоналните дифузери не съдържат вредни съставки и са проектирани единствено и само с органични продукти. Те са създадени, за да снабдяват организма с т.нар. терпени (ароматни молекули, отделени след екстракция от растенията). Терпените, които са градивните частици на етерични масла, са използвани поколения наред за лечение и приповдигане духа.

Иновативното откритие на д-р Фишмън
Д-р Фишмън, създателят на компанията MONQ, открива интересен синдром сред хората в Щатите – Синдром на липсата на терпени. Една разходка сред природата ни пренася сред хиляди от тези терпени. Неслучайно имаме нужда да се свържем с природата, за да успокоим мислите и духа си.

И днес, във времена на индустриализация и глобализация, имаме все по-малко възможност да сме сред природата, като същевременно все по-рядко вдишваме от натуралните терпени. Когато тялото ни не получава нужните терпени в ежедневието, е трудно да се постигне т.нар. хомеостаза – запазване на относителна стабилност на основните физиологични показатели на организма. Реакцията – в такава ситуация тялото започва да “изключва”. Това са и признаците на Синдрома на липсата на терпени.

Екипът на MONQ открива начин как да се въздейства на тялото, така че да получава нужните терпени в динамичния и забързан свят. След множество опити на първоначално създадените устройства, специалистите в екипа на д-р Фишман наблюдават как сред тестваните хора се отчита приповдигане на духа. Така например хора с психични разстройства започват да се чувстват по-добре и имат по-положителни мисли. Компанията MONQ комбинира основните терпени, нужни на тялото, и така създава патентован продукт, съдържащ етеричномаслени смеси, в комбинация с модерна технология, чрез която можем да пренесем духа и спокойствието на природата у дома, в офиса, в градска среда или по време на почивка.

Начин на ползване
Вдишайте през устата, издишайте през носа, без да поглъщате към белите дробове. Действието наподобява използването на сламка. За да вдишате, без да поглъщате към белите дробове, използвайте устата, езика и фаринкса, за да изтеглите бленда от дифузера; след това избутайте към носа и издишайте. Дръжте устата си затворена по време на дихателното упражнение. MONQ е най-полезен, когато се използва по този начин.

Действие
Персоналните ароматерапевтични дифузери работят чрез изпаряване на смеси от етерични масла под формата на пара/мъгла от ароматни съединения, водна пара и въглероден диоксид. Вдишването от мундщука трябва да е леко. Засмукването активира малка батерия в нагревателния елемент, която загрява бленда от етерични масла до приблизително 250 градуса по Фаренхайт и създава мъгла. Тази мъгла се вдишва с устата и издишва през носа.

Чрез този метод MONQ създава нов, лесен и удобен начин за ароматерапията да изрази вълшебната си сила. Нещо повече – вече имаме възможност да се насладим на ароматерапията, където и да се намираме.

100% чист терапевтичен въздух
В първите години на разпространение дифузерът погрешно е сравняван с вейп устройство. Често възниквал въпросът: “Пушите ли MONQ?”. Не! Пушенето е акт на изгаряне на вещество и вдишване на изгорения материал. Продуктите на MONQ не се изгарят, не трябва да се вдишват към белите дробове и не съдържат нито една от съставките, свързани с тютюнопушенето, включително тютюн, никотин, изкуствени продукти и други. Мъглата, която се отделя от дифузерите, е водна пара, наподобяваща парата, отделяна от вряла вода.

Ароматерапевтичните дифузери имат контейнер, който е запълнен с подбрани блендове от етерични масла, емулгирани в растителен глицерин, получен от кокосови орехи. При нагряване сместа в дифузера се превръща в богата ароматерапевтична водна пара, която всъщност представлява терапевтичния въздух, който се вдишва. С MONQ се вдишва 100% чист терапевтичен въздух. Всички съставки са здравословни, те не съдържат никотин, изкуствени аромати или съставки, витамин Е-ацетат, THC или синтетични канабиноиди.

За по-добро качество на живот
Персоналните дифузери са различни по състав и въздействие – има дифузери за концентрация, за преодоляване на стреса, за успокоение и баланс, за активност и бодрост, за спокоен сън, за самоувереност и други. MONQ всъщност е акроним от думите Modified Observation of Natural Qualia. В превод първите три думи са ясни – “Модифицирано изследване на натурален…”, след което стигаме до непознатата дума Qualia. Qualia означава: Как вие или аз усещаме, как преживяваме всичко случващо се около насЗачервяването на ягодата, сладостта на ванилията, чувството на стрес в определени ситуации, чувството на спокойствие в други и т.н.

Създателите на продуктите вярват, че с използването на MONQ в ежедневието можем да променим начина, по който взаимодействаме със заобикалящия свят. Ето защо с MONQ можем да подобрим качеството си (Qualia) на живот!

Персоналните дифузери за ароматерапия MONQ са налични в България от ноември 2020г., като се предлагат от местния филиал МОНК България ООД. Повече информация за продуктите можете да намерите на www.monq.bg. В онлайн магазина на сайта можете да поръчате първия си персонален дифузер за ароматерапия.

Този материал е публикуван в Блог. Запазете линка.
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за бисквитките.