Нашата история

Нашата история, мисия и визия

MONQ има мисията да направи използването на ароматерапията по-лесно и по-удобно!

След десетилетия на хирургичната сцена, основателят на MONQ – д-р Ерик Фишман се опитва да накара хората да водят по-здравословен начин на живот. Той започва да изследва различни уелнес възможности, чрез които да съчетае науката, природата и модерният начин на живот в едно цяло. Така, той създава нов начин за употребата на познатата ни от векове ароматерапия. Това откритие се превръща в мисия на компанията MONQ. Блендовете MONQ са едно иновативно съчетание между природата и технологията, така че да въздействат благоприятно, като усъвършенстват здравословният начин на живот. MONQ ни помага да се чувстваме по-добре и да живеем по-добре.

За да развие идеята си, д-р Фишман изгражда екип от ентусиазирани експерти в областта на здравословното хранене, природни лечители, етеричномаслени специалисти и технолози, с които създават нов начин, по който терпените могат да подпомагат живот на хората. Начин, с който да влияем на това как да се чувстваме в ежедневието си.

Какво всъщност са терпените? Това са ароматни молекули, отделени след екстракция от растенията. Терпените, под формата им на етерични масла, са използвани от поколения за лечение, както и за приповдигане духа на хората. Така, екипът създаде един иновативен продукт, с който стана възможно директното вдишване на тези терпени.

Една разходка сред природата ни пренася сред хиляди терпени. В този ред на мисли, ще ви попитаме: – някога ходили ли сте сред природата, за да успокоите духа си? И днес, във времена на индустриализация и глобализация по света, ние все по-често нямаме възможността да сме сред природата, като същевременно по-рядко имаме щастието да вдишваме от натуралните терпени в природата. Така, у хората се проявяват чувства и състояния като страх, депресия, тъга, недоволство и други. Тези състояния са обявени научно като “Синдром на липсата на терпени” (СЛТ) – открит от д-р Фишман.

Когато тялото ни не получава нужните терпени в ежедневието си, е трудно да се постигне т. нар. хомеостаза (запазване относителна стабилност на основните физиологични показатели на организма). В такава ситуация, тялото започва да “изключва”. Това са и признаците на “СЛТ”. Екипът на MONQ откри начин как да въздействаме на тялото, така че да получава нужните терпени в забързания и глобализиран свят. След множество направени опити на първоначално създадените устройства, специалистите, начело с д-р Фишман започват да забелязват как сред тестваните хора се отчита приповдигане на духа. Така хора, с налични психични разстройства, започват да се чувстват по-добре и имат по-положителни мисли.

MONQ комбинира основните терпени, нужни на тялото и така създаде патентован продукт, съдържащ етеричномаслени смеси, в комбинация с модерна технология, чрез която можете да пренесете духа и спокойствието на природата във Вашия дом, офис, градската среда или по време на Вашата почивка. Гамата от продукти MONQ отличава на първо място своите иновативни персонални ароматерапевтични дифузери, както и нашите презареждащи се дифузери (ново поколение, което ще бъде валидно на българския пазар през 2021г.), чрез които ще усетите природата, където и да сте! Екипът от специалисти на MONQ и днес продължава да създава нови продукти, които да подпомагат модерния здравословен начин на живот.

Всички MONQ продукти са проектирани да подобряват качеството на живот. Те са одобрение от Американската Асоциация на Лекарите и Ви гарантират неописуемо изживяване.

Предизвикваме Ви да поканите MONQ във Вашето ежедневие, и да подобрите начина си на живот! В нашият сайт ще намерите информация как да използвате MONQ продуктите и как те ще Ви подпомогнат за по-добър поглед върху света.