Най-добрите етерични масла за концентрация за студентите

Най-добрите етерични масла за концентрация за студентите

Предстоят изпити и може да се окаже трудна задача да се учи в университетска среда, особено ако библиотеката е препълнена, звукът в стаята в общежитието е на МАХ и няма тихо място, където да намерите спокойствието, необходимо, за да се съсредоточите върху лекциите.

MONQ е помислил върху този възможен проблем, с който може да се сблъскат студентите. Това е и една от основните причини MONQ да създаде бленд за концентрация. Наричан още „ноотропик“ или „умен бленд“ , FOCUS съдържа смес от етерични масла, които повишават концентрацията, производителността, яснотата и зрението.

Комбинацията от етерични масла като бергамот, черен пипер, кардамон, канела, джинджифил, хвойна и кафе подобряват фокуса. Това улеснява студентите да пренебрегват разсейващите фактори, по време на учене разбиране и запомняне.
По същия начин, по който приютите за животни в Щатите са открили, че етеричното масло от лавандула е полезно за поддържане на спокойствието на животните в стресова среда, етеричните масла могат да помогнат на студентите да се съсредоточат върху обучението си за тежките изпити по време на сесия. По-долу са подчертани някои от най-добрите етерични масла за повишаване на фокуса, за да ви помогнат да подобрите обучението си.

Етерично масло от хвойна
Етеричното масло от хвойна съдържа алфа-пинен, който предлага неврозащитни ефекти. Освен това, маслото от хвойна защитава невротрансмитерите, които изпращат съобщения от мозъка до други части на тялото.

Етерично масло от розмарин
Розмаринът се използва за разпалване на паметта още от епохата на Шекспир, но съвременните изследователи са предоставили емпирични доказателства за това, което някога се е смятало за приказка на старите съпруги. Проучване на изследователи от университета в Северна Умбрия (Нюкасъл, Великобритания) установи, че розмарина помага за увеличаване на паметта с цели 75%. С увеличената памет способността за припомняне на факти и друга информация е по-малко трудна и става по-лесно да се съсредоточите върху текущата задача. Докоснете ТУК за да прочетете повече за проучването!

Етерично масло от лимон
Етеричното масло от лимон помага за премахване на разсейването, спомагайки да се концентрирате върху конкретна задача или изследователски проект. Съдържа голямо количество лимонен, който е отличен монотерпен за повдигане на настроението.

Етерично масло от мента
Ментата помага да се даде на мозъка тласък за яснота и енергия, което улеснява мисленето. Освен това, може да подобри ученето и задържането на информация. Според проучване от 2016 г. ментата помага за подобряване на паметта и бдителността, като улеснява обработването на нови факти. Докоснете ТУК за да прочетете повече за проучването!

Етерично масло от бергамот
Маслото, което придава на чая Ърл Грей отличителния му цитрусов аромат, също помага за облекчаване на чувството на стрес по същия начин, по който може да го направи добрата чаша чай.
Проучване от 2015 г. от японски изследователи установи, че използването на бергамот помага за понижаване на нивата на хормона на стреса кортизол, облекчавайки мозъка от тревожност, така че критичното мислене да не е нарушено. Докоснете ТУК за да прочетете повече за проучването!

Етерично масло от лавандула
Проучванията показват, че лавандулата е едно от най-мощните и универсални етерични масла, помага за укрепване на паметта, подобрява способността за припомняне на факти и облекчава стреса.

Етерично масло от ветивер
Известно също като маслото на спокойствието, етеричното масло от ветивер помага за облекчаване на симптомите на стрес, позволявайки на мозъка да се съсредоточи върху по-важни неща, които не са неконтролируема тревожност. Смята се също, че това масло повишава увереността.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Със стреса от изпитите, домашните, извънкласните и социалните дейности може лесно да позабравите дори за личната ви грижа. Използването на етерични масла, независимо дали локално върху кожата, във вана със соли или ароматно със стаен дифузер, или с персонален дифузер, може да ви бъде от полза, като същевременно ви позволява да подобрите фокуса си и да намалите нивата на стрес за бъдещи учебни сесии.

Този материал е публикуван в Блог. Запазете линка.
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за бисквитките.